Voorbeelden
 • Bevil
  MagiPro - Hervulling van onderhoudsproducten

  Een geconcentreerde hervulling van 20 ml op een herbruikbare fles zorgt voor 500 ml verdund schoonmaakmiddel.

 • Unipro
  Cube It Simple - Lijmen UZIN

  Geïnspireerd op de wijnverpakking ‘bag-in-box’ vermindert Cube it Simple het gebruik van grondstoffen. Deze gronstoffen komen zowel van gecertifieerde karton (FSC) als van gerecyleerde materialen voor de kunstof in-liner. Die in-liner laat toe door het te drukken de lijmverspilling te verminderen.

 • Dieter PLESSERS - Student
  Geïntegreerde pH-meting van melk

  Verzuring van melk is een van de belangrijkste redenen waarom mensen melk weggooien. In ons ontwerp wordt een pH-indicator aan de binnenkant van de schroefdop geplaatst en afgeschermd door een kleine plastic folie. De consument verwijdert de folie, giet een beetje melk in de dop met indicator en kan uit de kleur van de indicator afleiden of de melk goed, bijna vervallen of volledig vervallen is. 

 • Kimberly VAN DER HOEVEN - Student
  Win-Win Chocopasta

  Dankzij een volledige ronde pot met een plastieke steun dwars over de opening kan je het te veel aan choco afstrijken, zodat deze terug viscoos in de pot valt. De resten in de chocopot kunnen met gemak omgetoverd worden in een lekkere chocomelk die je rechtstreeks vanuit de chocopot kan drinken door middel van een rietje. Een win-win situatie!

 • Aaron VERLOOY - Student
  Doseerbare spaghettiverpakking

  Door een trechtervorm toe te voegen aan een reeds bestaande kunststof spaghettiverpakking, kan de spaghetti er nu per 100gr worden uitgehaald. Dit helpt om enkel te koken wat we nodig hebben.

 • ANL Plastics
  Pealpack

  Het aparte deksel werd vervangen door een hersluitbaar deksel, wat voor beter bewaring en minder verspilling zorgt. Bovendien is het gewicht van de verpakking met 25 % gedaald.

 • PPG Coatings
  Sigma verfcolorants

  Doordat de pouch uitknijpbaar is, blijft er ongeveer 5 à 6 % minder verf in het recipiënt zitten dan bij de vroegere blikverpakking. Via de verkooppunten biedt Sigma een ophaalsysteem aan professionele schilders.

 • Delhaize
  Skinpack vleesverpakking

  De Skinpack (vacuüm) biedt een verlengde houdbaarheid van 4 à 6 dagen tot min. 9 dagen en vermindert zo de voedselverspilling.

 • L'Oréal - Sicos
  Gethermoformeerd plateau PETG XP (laag densiteit)

  Nieuw recycleerbaar materiaal dat zorgt voor een vermindering van het gewicht van de verpakking dankzij een lagere densiteit van het materiaal. Namelijk 42% gewichtsvermindering van 1gr naar 0,58gr per product. Mechanische eigenschappen blijven identiek. 

 • Colruyt Bioplanet
  Tray keukenkruiden

  In samenwerking met leverancier Herbio en BioPlanet worden deze schaaltjes opgehaald om voor hetzelfde doel hergebruikt te worden. 

Pagina's