Persoonlijk en vertrouwelijk advies over de recycleerbaarheid van de verpakkingen

Fost Plus beantwoordt al uw vragen over de recycleerbaarheid van huishoudelijke verpakkingen. Of u nu ontwerper, koper of marketingverantwoordelijke bent, wij geven u gratis, gepersonaliseerd en vertrouwelijk advies. Neem contact op met ons door een mail te sturen naar preventie@fostplus.be

Tool waarmee u de recycleerbaarheid van verpakkingen kunt testen

U hebt twijfels over de recycleerbaarheid van uw verpakking? Afspraak op www.pack4recycling.be. In enkele muisklikken leert u alles over de toekomst van uw verpakking wat recyclage betreft. U vindt er ook heel wat informatie over de recycleerbaarheidscriteria en adviezen om de recycleerbaarheid van uw verpakkingen te optimaliseren.

Diagnose van uw verpakkingen in uw onderneming

U wenst een diagnose en gepersonaliseerd advies inzake preventie van uw verpakkingsafval? Wij stellen een van onze deskundigen tot uw beschikking. Zijn opdracht? Samen met u een snelle scan maken van uw verpakkingen. De resultaten zullen dienen als basis voor de verbetering van uw verpakkingen en het ecologische ontwerp ervan. Neem hiervoor contact op met preventie@fostplus.be.

Ecodesign-tool

Een internettool helpt u een vereenvoudigde levenscyclusanalyse (LCA) van talrijke verpakkingen te maken. U ziet er de impact van deze verpakkingen op het water- en energieverbruik en de CO2-uitstoot, en wat u kunt doen om deze impact te verkleinen. U kunt er eveneens de voordelen van preventieacties simuleren. Een deskundigenversie, waarmee u meer gegevens kunt personaliseren, is eveneens toegankelijk vanaf deze site. De leden van Fost Plus genieten een gunsttarief. Meer informatie op www.pack4ecodesign.org.