Catalogus van goede werkwijzen

Op de publicatiepagina vindt u talrijke voorbeelden van optimalisering van verpakkingen en goede werkwijzen. U kunt zich ook inschrijven voor onze nieuwsbrief. Een papieren versie van deze catalogus kan u aanvragen door een mail te sturen naar preventie@fostplus.be.

Persoonlijk en vertrouwelijk advies over de recycleerbaarheid van de verpakkingen

Fost Plus beantwoordt al uw vragen over de recycleerbaarheid van huishoudelijke verpakkingen. Of u nu ontwerper, koper of marketingverantwoordelijke bent, wij geven u gratis, gepersonaliseerd en vertrouwelijk advies. Neem contact op met ons door een mail te sturen naar preventie@fostplus.be

Tool waarmee u de recycleerbaarheid van verpakkingen kunt testen

U hebt twijfels over de recycleerbaarheid van uw verpakking? Afspraak op www.pack4recycling.be. In enkele muisklikken leert u alles over de toekomst van uw verpakking wat recyclage betreft. U vindt er ook heel wat informatie over de recycleerbaarheidscriteria en adviezen om de recycleerbaarheid van uw verpakkingen te optimaliseren.

Ecodesign-tool

Een internettool helpt u een vereenvoudigde levenscyclusanalyse (LCA) van talrijke verpakkingen te maken. U ziet er de impact van deze verpakkingen op het water- en energieverbruik en de CO2-uitstoot, en wat u kunt doen om deze impact te verkleinen. U kunt er eveneens de voordelen van preventieacties simuleren. Een deskundigenversie, waarmee u meer gegevens kunt personaliseren, is eveneens toegankelijk vanaf deze site. De leden van Fost Plus genieten een gunsttarief. Meer informatie op www.pack4ecodesign.org.
 

Film over verpakkingen

Een leuke en informatieve film waarin u alles te weten komt over verpakkingen en hun functie. Om de DVD te ontvangen, stuurt u een mail naar preventie@fostplus.be.

Tentoonstelling over verpakkingen

De tentoonstelling Packstory, die geschikt is voor alle soorten publiek, stelt de verpakking voor aan de hand van haar geschiedenis, haar functies en haar rol in de maatschappij. Deze zeer visuele, interactieve, ludieke en informatieve tentoonstelling reist rond en kan ter beschikking worden gesteld van intercommunales of ondernemingen. Ze kan ook virtueel worden bezocht op www.packstory.org.

Nieuwsbrief over de preventie van verpakkingen

Drie maal per jaar publiceert Fost Plus “Preventpack”, een nieuwsbrief die volledig gewijd is aan de preventie van verpakkingsafval. Dit magazine bulkt niet alleen van de ideeën, het biedt uw onderneming ook de kans te getuigen over een van haar successen. Op die manier worden de inspanningen van uw bedrijf in de kijker gezet. Het abonnement op de elektronische of papieren versie van Preventpack is gratis. Bovendien kunt u de eerdere nummers downloaden.

Publicaties

Talrijke themafiches en brochures over de trends, de preventie en de optimalisatie van de verpakkingen zijn beschikbaar op de pagina publicaties.